Martin & Kristina

28 juni 2018. De trouwdag van Kristina & Martin. Ieder bruidspaar blijft natuurlijk gespannen of het goed weer zal worden op de trouwdag. En ook als weddingplanner ben ik hier toch ook wel veel mee bezig, ook al heb je er totaal geen invloed op. Maar wauw, wat was het een prachtige dag. En daar speelde niet alleen het weer in rol in.

Zonovergoten dag

Wat was het ontzettend mooi weer! Sowieso is de zomer van 2018 bewonderenswaardig. Nog nooit eerder hebben we in het land al zo vroeg in het jaar zo veel zon gehad. Wel was de temperatuur voor een bruiloft toch wel een tikkeltje warm. Vooral voor alle mannen in pak is het dan toch wel afzien. Wij vrouwen kunnen gelukkig nog de leukste en luchtigste jurkjes aantrekken. Maar ondanks de warmte genoot het bruidspaar, heb ik iedere gast zien genieten, en wat was dat prachtig om te zien.

Tweetalige bruiloft

Met een Noorse bruid, komen er natuurlijk ook buitenlandse gasten kijken bij de bruiloft. De familie en beste vrienden waren overgevlogen naar Nederland om deze mooi dag bij te wonen, en de liefde te vieren met Kristina & Martin, en natuurlijk de rest van het gezelschap. Maar hoe doe je dat met de ceremonie? Hoe zorg je ervoor dat ook de Noorse gasten kunnen meekrijgen wat er allemaal gezegd wordt door de trouwambtenaar? Daar hebben Kristina & Martin een goede oplossing voor gevonden. Iedere Noorse gast kreeg een headset en ter plaatse was een uitstekende tolk aanwezig die alles van de trouwambtenaar direct vertaalde voor hen. Zodat ook zij alles mee zouden krijgen van deze mooie en bijzondere ceremonie.

Ook werden er Noorse symbolen en gebruiken toegevoegd aan de ceremonie. Zoals een handfasting ritueel. Mocht je nu heel nieuwsgierig zijn wat dit precies is, kijk dan even op YouTube, het is echt een heel mooi symbool. In mijn werk blijf ik het ook ontzettend leuk vinden om achter dit soort symbolen en tradities te komen. Het geeft toch altijd weer een unieke draai aan een bruiloft.

Fotocredits: Wianda Bongen Photography

De ervaringen van Martin & Kristina

 

Wij hebben Naomi ingehuurd als ceremoniemeester voor onze trouwdag op 28 juni 2018. Tijdens de voorbereidingen voor onze bruiloft heeft zij ons voorzien van goed advies en heeft ze ons meer geholpen dan wij verwacht hadden (aangezien wij haar alleen voor het ceremoniemeesterschap hadden ingehuurd). Naomi is een erg lief en vriendelijk persoon en verraste ons zelfs met een presentje toen wij voor de detailbesprekingen de trouwlocaties gingen bezoeken. Ze heeft problemen snel opgepakt en is met passende oplossingen gekomen. Door Naomi’s inzet, professionaliteit en voorbereiding konden wij tijdens onze trouwdag volledig op elkaar focussen zonder ergens zorgen over te hoeven maken. Wij hebben de bruiloft van onze dromen gehad en kunnen niet gelukkiger zijn met het werk dat Naomi heeft geleverd!

Benieuwd naar wat You & I Weddings kan betekenen voor jullie bruiloft? Stuur mij een mailtje, en dan kijk ik graag samen met jullie naar de mogelijkheden.